• Boven de € 75,- Gratis verzending

Hoe rook je paling?

Zelf paling roken

U geniet nog meer van paling wanneer u deze zelf gerookt hebt in uw eigen rookkast! Paling roken is leuk en makkelijk om te doen. In dit bericht leest u alles over het zelf paling roken. In de handleiding vindt je het volledige proces en alle tips en tricks.

Benodigdheden

U heeft slechts 6 dingen nodig voor het zelf paling roken: een rookkast, houtblokken, rookpennen, een emmer, 500 gram keukenzout en natuurlijk verse paling om zelf te roken.

Zouten

Eerst moet de paling gezouten worden voor de lekkere smaak. De paling moet hiervoor 12 uur in een pekelbad van zout liggen. Dat maakt u door 500 gram keukenzout op te lossen in 10 liter water. Het pekelen kan op een speciale manier ook binnen 17/18 minuten. Alles over het zouten van paling vindt u in onze handleiding.

Speten en rookpennen

Bij het speten steekt u de rookpennen door de kieuwdeksel van de paling. Vervolgens plaatst u de rookpennen met de paling in de rookkast en steekt u het vuur aan.

Roken

Nu kan het roken van de paling beginnen! Eerst laat u de paling drogen op ongeveer 80/90 graden, totdat de huid niet meer plakt. Vervolgens rookt en gaart u de paling op ongeveer 70 graden. Als de paling een mooie kleur heeft en goed gaar is, is hij klaar om van te smullen! Een lekkere witte wijn erbij en u zult zeker hoge ogen gooien tijdens bijvoorbeeld een kerstdiner.

Rookoven en rookbenodigdheden kopen

In onze Palingshop kunt u terecht voor een professionele multismoke rookoven. Deze RVS rookkast koopt u bij ons voor maar €180,- en hierbij krijgt u gratis rooksnippers, rookmot en 1 kilo vers schoongemaakte paling gekepeld gratis! In deze rookoven kunt u naast paling ook allerlei andere soorten vis roken. Daarnaast vindt u bij ons ook rookhout en rookmot.

Gerookte paling kopen

Heeft u geen zin of tijd om zelf paling te roken maar wilt u wel genieten van gerookte paling? Wij roken paling in onze eigen palingrokerij op een ambachtelijke manier en bezorgen deze de volgende dag vers bij  u thuis. Op werkdagen vóór 12:00 besteld is vandaag verzonden! U kunt dan de volgende dag al genieten van heerlijke vers gerookte paling. Daarnaast zijn onze producten ook geschikt om in te vriezen.