Amuse van palingcrème

Een mousse van gerookte paling

Ingredienten

  • 200gr palingfilet
  • 3dl visvelouté (gebonden visbouillon gemaakt van visbouillon, boter en bloem
  • 2 blaadjes voorgeweekte gelatine
  • Enkele druppels citroensap
  • 4 mespuntjes citroenrasp
  • Zwarte peper en zout
  • 3dl opgeslagen room

Bereiding

  1. Smelt de voorgeweekte gelatine in de warme visvelouté en laat afkoelen tot sausdikte
  2. Pureer de gerookte palingfilet in de blender en voeg de visvelouté toe
  3. Voeg de opgeslagen room, peper, zout, limoensap en citroenrasp toe
  4. Meng voorzichtig en laat alles eventjes opstijven
  5. Serveer in een klein borrelglaasje, witlofblad of een toastje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *