Moeilijkheid
Personen
4
Bereidingstijd
50 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo paling (gestroopt en schoongemaakt)
  • 2 grote sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 300 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 2 bosjes kervel
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje munt
  • 100 gram spinazie
  • 8 blaadjes zuring
  • 4 takjes marjolein
  • Boter
  • Vastkokende aardappelen

Materialen

  • Ruime hoge stoofpan
  • Blender
  • Zeef
  • Staafmixer

Bereiding

Paling in ‘t groen is een overheerlijk Vlaams gerecht uit de Scheldestreek met een lekkere groene kruidensaus. Volg de stappen van ons recept en bereid deze delicatesse zelf! Voor dit recept is het aan te raden om verse paling te gebruiken. Via onze webshop kun je makkelijk en snel verse gefileerde paling bestellen.

  1. Snipper de sjalotten helemaal fijn, pel de teen knoflook en plet dit tot een pulp. Je kunt hiervoor ook een knoflookpers gebruiken als je dat makkelijker vindt.
  2. Smelt op gematigd vuur een klontje boter in een ruime hoge pan en voeg hier vervolgens de snippers sjalot en de knoflook aan toe.
  3. Haal ondertussen het dunne staartstukje van de paling af en snijd de rest van de paling in stukken van ongeveer 7 centimeter.
  4. Voeg de stukjes paling toe aan de pan en laat ze even stoven. Schenk de witte wijn erbij en laat dit even pruttelen tot de wrange alcoholsmaak eruit is.
  5. Voeg vervolgens de visbouillon toe en laat het 20 minuten pruttelen op zacht vuur.
  6. Breng in de tussentijd water aan de kook om straks de kruiden in te blancheren en maak alle kruiden schoon en verwijder de taaie steeltjes.
  7. Leg de zuring en de marjolein opzij en voeg de spinazie en alle andere kruiden toe aan het kokende water.
  8. Laat het groen erin liggen tot het water opnieuw begint te borrelen. Schep al het groen in een zeef en spoel af met koud stromend water.
  9. Doe het geblancheerde groen in de blender en mix tot het een glad lopend puree is. Voeg hier de blaadjes zuring en de marjolein aan toe en mix het geheel nog een laatste keer.
  10. Haal de stukjes paling en ui uit de stoofpan en zet ze even opzij. Giet de kruidenpuree in de pan samen met een klontje boter en voeg eventueel nog wat peper en zout toe om de saus op smaak te brengen.
  11. Mix de saus licht schuimig met de staafmixer, voeg de paling eraan toe en serveer het gerecht met gekookte aardappelen.

Andere lekkere recepten

Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Geen producten in de winkelwagen.