- Moeilijkheid
- Personen
- 4
- Bereidingstijd
- 30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram palingfilet
- 400 ml visbouillon (van tablet)
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 150 ml kookroom
- Droge sherry
- Verse bieslook
- Verse dille
- 1,5 el mosterdpoeder
- Optioneel: 50 gram zeekraal
Materialen
- Soeppan met dikke bodem
- Garde
Bereiding
- Doe de boter in de pan en laat deze helemaal smelten, wacht totdat het schuim is weggetrokken en voeg dan de bloem toe.
- Zodra de bloem in de pan ligt blijf je roeren met een garde. Laat de bloem langzaam garen en zodra je de textuur ziet veranderen voeg je de bouillon toe.
- Laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
- Mix de mosterdpoeder door de room en voeg in zijn geheel toe aan de soep.
- Snijd de paling in kleine stukjes van ca. 1 cm.
- Breng de soep op smaak met een scheutje sherry, peper en zout.
- Wil je het extra speciaal maken? Voeg dan geblancheerde stukjes zeekraal toe.
- Serveer de soep in mooie borden of koppen en strooi er de stukjes paling, fijngesneden bieslook en dille overheen.
Andere lekkere recepten
Aardappel pannenkoek met ambachtelijk gerookte zalm
Moeilijkheid
Pasta met warm gerookte zalm
Moeilijkheid
Ik hou van Paling.nl
Moeilijkheid