Winkel en terras
NK Palingroken 2017

NK palingroken

Geplaatst op 23 oktober 2017 door Paul Meulendijks

Honderd palingrokers in Kortenhoef

Ieder jaar vindt in het oude schildersdorp Kortenhoef (Noord-Holland) het NK Palingroken plaats. Hierop komen rond de honderd palingrokers en duizenden bezoekers af! Je vindt er palingrokers met kraampjes op straat, een braderie en een feesttent. ‘s Avonds is er de traditionele Gondelvaart. De 24e editie vond plaats op 2 september 2017. Een heerlijke dag vol met paling dus!

Duurzame paling

Bij het evenement wordt steeds meer rekening gehouden met de duurzaamheid van de paling. De Europese paling is nog steeds met uitsterven bedreigd door de vangst van paling. Daarom wordt voor de wedstrijd gekweekte paling gebruikt. Ook wij kweken zelf paling in onze eigen palingkwekerij. U kunt ons dan ook jaarlijks vinden met onze kraam bij het NK Palingroken. De paling wordt daar ter plekke warm gerookt en dat betekent dus smullen! Ieder jaar is het NK Palingroken weer een dag vol gezelligheid.

De winnaar

In 2017 heeft Xaver Jäger de eerste prijs gewonnen op het NK Palingroken, maar volgend jaar gaan wij natuurlijk voor de eerste plek! Duurt dat voor u nog te lang? U bent het hele jaar door welkom in onze winkel in het buitengebied van Helmond/Bakel.

Gerookte paling bestellen

Woont u wat verder weg of heeft u geen zin om naar buiten te gaan? Dan kunt u bij ons ook gerookte paling bestellen. De paling wordt, nadat deze gerookt is in onze rokerij, vacuüm verpakt en de volgende dag bij u thuis bezorgd. Lekker vers om meteen op te eten of om in te vriezen! Voor meer informatie hierover kijk op de verzending en verpakking pagina.

Voor meer informatie over het evenement bezoekt u de website van het NK Palingroken.

Geschreven door Paul Meulendijks Laatst bijgewerkt op 24 oktober 2023

Deel deze post

Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Geen producten in de winkelwagen.