Een heerlijk gerecht met gemarineerde palingfilet uit de grill.
- Moeilijkheid
- Calorieën
- 603
- Personen
- 4
- Bereidingstijd
- 150 minuten
Ingrediënten
- 500 gram gerookte palingfilet
- 100 ml slagroom
- 0,75 ml neutrale olie
- 1 citroen
- 1/2 eetlepel dijonmosterd
- Takje verse peterselie
- Takje verse bieslook
- Zout
- Peper
Materialen
- steelpan
- grill (bijvoorbeeld salamander grill)
- citroenpers
Bereiding
- Gebruik het midden van de citroen om een paar mooie dunne schijfjes te snijden, pers de rest van de citroen uit.
- Maak een marinade van de olie, zout, peper en het citroensap.
- Snijd de palingfilet schuin in ruiten van tien centimeter en leg deze in de marinade. Zorg dat de palingfilet volledig bedekt is.
- Laat de filets minimaal twee uur marineren in de koeling.
- Hak de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn.
- Meng in een steelpan de slagroom met de mosterd, bieslook en peterselie.
- Breng dit mengsel langzaam aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Leg de filets 15 minuten onder de grill waarbij ze enkele keren worden omgedraaid.
- Leg de palingfilets op een mooie schaal, schenk de saus er over en garneer met de schijfjes citroen.
- Amusetip: maak aparte schaaltjes met twee stukjes filet, saus, kwart citroen en strooi er nog wat vers gesneden kruiden over.
Andere lekkere recepten
Aardappel pannenkoek met ambachtelijk gerookte zalm
Moeilijkheid
Pasta met warm gerookte zalm
Moeilijkheid
Ik hou van Paling.nl
Moeilijkheid