Moeilijkheid
Personen
4

Ingrediënten

  • 400 gram pasta (kies een soort die je lekker vind zoals tagliatelle of pennen)
  • 2 warm gerookte zalmmoten (400 gram totaal)
  • 150 gram champignons
  • 250ml slagroom of kookroom
  • Bakje kruidenroomkaas
  • 1 prei
  • Dille en peper
  • 1 Maggi bouillon blokje (Kub'or)
  • Eventueel droge witte sherry

Materialen

  • Wokpan met anti-aanbak laag of grote hapjespan
  • Pan voor het koken van de pasta

Bereiding

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijke romige pasta met zalm?! Je schept zeker nog een tweede keer op, een aanrader als je een gemakkelijke familie maaltijd op tafel wil zetten.
Onze warm gerookte zalm in dit recept maakt de smaak helemaal af.

  1. Kook de pasta gaar in een pan met ruim water en een snuf zout.
  2. Verwijder het vel van de zalm en breek met je handen in grove stukken, zet apart.
  3. Snijd de champignons in plakjes en bak met wat boter een paar minuten in de pan op middenhoog vuur.
  4. Snijd de prei in dunne ringen en voeg toe aan de pan met champignons.
  5. Voeg na enkele minuten de room, kruidenkaas en eventueel een scheutje sherry toe. Zorg dat het geheel goed opgewarmd is.
  6. Verkruimel het maggi blokje in de saus en breng verder op smaak met de dille en peper.
  7. Voeg de warmgerookte zalm snippers en de uitgelekte pasta toe, spatel voorzichtig door zodat de zalm niet teveel uit elkaar valt.

Andere lekkere recepten

Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Geen producten in de winkelwagen.