Winkel en terras
Moeilijkheid
Personen
2
Bereidingstijd
25 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte Rijpelaal filet
  • 100 gram haricot vert boontjes
  • 200 gram aardappelen
  • 100 gram gegrilde rode paprika uit pot
  • 25 gram zwarte olijven
  • 25 gram rucola
  • Dijon mosterd
  • Olijfolie
  • Rode wijn azijn

Materialen

  • Kookpan

Bereiding

  1. Laat de palingfilet alvast op kamertemperatuur komen, zo komt de rijke smaak het best tot zijn recht.
  2. Snijd 5 cm van de de uiteindes van de filet in kleine stukjes en de middenstukken schuin in ruiten van 4 cm lengte.
  3. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm, snijd de puntjes van de boontjes en deze vervolgens in drieën.
  4. Kook de aardappelen en boontjes samen in een pan met ruim kokend gezouten water in ca. 7 minuten gaar. Vang de aardappelen en boontjes op in een vergiet en spoel na met koud water, laat uitlekken.
  5. Maak een dressing door gelijke hoeveelheden mosterd, olie en azijn in een grote kom te mengen met een garde. Begin met de mosterd en azijn en meng goed, voeg de olijfolie als laatste toe.
  6. Breng de dressing eventueel op smaak met zout en peper en voeg een paar fijn gesneden stengels bieslook toe.
  7. Snijd de paprika in reepjes en de en olijven in plakjes, voeg toe aan de dressing.
  8. Meng de uitgelekte en afgekoelde aardappel en boontjes samen met de kleine palingstukjes en rucola door de dressing en verdeel over twee borden.
  9. Leg tot slot de ruiten van palingfilet mooi op de salade.
  10. Tip: Maak er een voorgerecht van door deze hoeveelheid te verdelen over 6 personen, serveer de salade in een groot waterglas of (soep)kommetje.

Andere lekkere recepten

Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Geen producten in de winkelwagen.