- Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de steeltjes kunnen ook klein gesneden worden.
- Leg de gelatine vellen vast klaar in koud water.
- Neem de steelpan en smelt de boter op midden hoog vuur, laat even staan totdat het schuim verdwenen is.
- Voeg de bloemkool toe en bak deze in drie minuten rondom, zet het vuur laag en laat de bloemkool nog vijf minuten doorbakken.
- Voeg hierna de bouillon toe en laat de bloemkool verder garen, het vocht van de bouillon zal hierbij gaan verdampen.
- Als de bloemkool zacht wordt kan de slagroom worden toegevoegd, laat dit geheel nog vijf minuten zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine blaadjes uit en doe deze bij de bloemkool.
- Pureer het geheel tot een mooie mousse en laat het opstijven in de koelkast.
- Bak ondertussen de parmaham in een koekenpan zonder olie of boter, laat daarna even uitdampen op keukenpapier.
- Zet de borden klaar en verdeel de mousse met behulp van de kookring in vier gelijke porties in het midden van de borden.
- Leg de paling op een snijplank in banen naast elkaar en druk de kookring erdoor zodat de gefileerde paling precies bovenop de mousse past.
- Leg de paling mooi bovenop de bloemkoolmousse en garneer het bord af door de parmaham te breken en in stukken neer te leggen.
- Extra: Gebruik de stukjes peterselie en gemengde sla om het brod extra te decoreren.
- Moeilijkheid
- Calorieën
- 336
- Personen
- 4
- Bereidingstijd
- 60 minuten
Ingrediënten
- 200 gram gerookte palingfilet
- 200 gram bloemkool
- 250 milliliter kippen bouillon
- 100 milliliter slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 35 gram parmaham
- 25 gram boter
- Plukje peterselie of gemengde sla (extra voor het opmaken van het bord)
Materialen
- Steelpan zonder deksel
- Staafmixer
- Koekenpan
- Keukenpapier
- Kookring
Bereiding
Andere lekkere recepten
Aardappel pannenkoek met ambachtelijk gerookte zalm
Moeilijkheid
Pasta met warm gerookte zalm
Moeilijkheid
Ik hou van Paling.nl
Moeilijkheid