Winkel en terras
Moeilijkheid
Calorieën
336
Personen
4
Bereidingstijd
60 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 200 gram bloemkool
  • 250 milliliter kippen bouillon
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 35 gram parmaham
  • 25 gram boter
  • Plukje peterselie of gemengde sla (extra voor het opmaken van het bord)

Materialen

  • Steelpan zonder deksel
  • Staafmixer
  • Koekenpan
  • Keukenpapier
  • Kookring

Bereiding

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de steeltjes kunnen ook klein gesneden worden.
  • Leg de gelatine vellen vast klaar in koud water.
  • Neem de steelpan en smelt de boter op midden hoog vuur, laat even staan totdat het schuim verdwenen is.
  • Voeg de bloemkool toe en bak deze in drie minuten rondom, zet het vuur laag en laat de bloemkool nog vijf minuten doorbakken.
  • Voeg hierna de bouillon toe en laat de bloemkool verder garen, het vocht van de bouillon zal hierbij gaan verdampen.
  • Als de bloemkool zacht wordt kan de slagroom worden toegevoegd, laat dit geheel nog vijf minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine blaadjes uit en doe deze bij de bloemkool.
  • Pureer het geheel tot een mooie mousse en laat het opstijven in de koelkast.
  • Bak ondertussen de parmaham in een koekenpan zonder olie of boter, laat daarna even uitdampen op keukenpapier.
  • Zet de borden klaar en verdeel de mousse met behulp van de kookring in vier gelijke porties in het midden van de borden.
  • Leg de paling op een snijplank in banen naast elkaar en druk de kookring erdoor zodat de gefileerde paling precies bovenop de mousse past.
  • Leg de paling mooi bovenop de bloemkoolmousse en garneer het bord af door de parmaham te breken en in stukken neer te leggen.
  • Extra: Gebruik de stukjes peterselie en gemengde sla om het brod extra te decoreren.

Andere lekkere recepten

Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Geen producten in de winkelwagen.