- Portioneer de zeebaars filet in 4 stukjes van ca. 60 gram
- Snij van de halve gerookte paling 4 stukjes af van ca. 15 gram
- Plaats de vis terug in de koeling
- Breng de Yanté op smaak met zeezout en witte peper. Zet het mengsel terug in de koelkast
- Pluk de hartjes van de kropsla los en zet ze in zeer koud water zodat ze krokant blijven
- Snijd de appel in fijne reepjes
- Snij de prei in julienne en stoof deze in wat boter
- Zet de schoongemaakte taugé kort aan in olijfolie en breng op smaak met peper en bieslook
- Bak de zeebaars op laag vuur
- Smeer de stukjes paling zeer dun in met wat appelstroop en verwarm ze kort in de oven, de paling moet lauwwarm zijn
- Voeg alle ingredienten samen op een mooi bord
Een top gerecht uit het kookboek van restaurant Da Vinci in Maasbracht.
In deze keuken staat de enige vrouwelijke chef-kok van Nederland met een Michelinster aan het roer, Margo Reuten.
Bezoek de website van het restaurant