- Snijd de paling (als hij dik is) in mootjes en spoel ze goed af.
- Dep droog met keukenpapier.
- Doe in een kommetje het citroensap en roer hier het zout doorheen , blijf roeren tot het zout is opgelost.
- Maal er dan peper naar smaak bij en roer erdoor. Meer smaken heeft de marinade niet nodig.
- Snipper er wat sjalotjes door en verse tuinkruiden zoals peterselie en selderij.
- Laat er al kloppend olie bij lopen in een dun straaltje.
- Meng de marinade met de paling in een kom, dek goed af en zet koel weg maar niet in de koelkast.
- Schep af en toe eens om en laat minstens 1½ uur trekken.
- Steek de mootjes nu aan saté stokjes of langere (eerst in water laten weken, anders verbranden ze) of neem metalen pennen.
- Rooster ze nu, af en toe kerend, ca. 15 min. of iets korter niet te dicht boven het houtskool.
- Smeer er af en toe wat van de marinade over tijdens het roosteren.
- Bestrooi met wat zout voor je ze eet.
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- 1 kg barbecue en grill paling
- Sap van 2 - 3 citroenen
- Zout naar smaak
- Peper uit een molen
- Lekkere smaakmakers zoals knoflook, sjalot en verse tuinkruiden
- Olijf of sla olie
Materialen
- Barbecue
- Saté stokjes of spiezen
Bereiding
Andere lekkere recepten
Aardappel pannenkoek met ambachtelijk gerookte zalm
Moeilijkheid
Pasta met warm gerookte zalm
Moeilijkheid
Ik hou van Paling.nl
Moeilijkheid