Snijd de paling (als hij dik is) in mootjes en spoel ze goed af. Dep droog met keukenpapier. Doe in een kommetje het citroensap en roer hier het zout doorheen , blijf roeren tot het zout is opgelost. Maal er dan peper naar smaak bij en roer erdoor. Meer smaken heeft de marinade niet nodig. Snipper er wat sjalotjes door en verse tuinkruiden zoals peterselie en selderij. Laat er al kloppend olie bij lopen in een dun straaltje. Meng de marinade met de paling in een kom, dek goed af en zet koel weg maar niet in de koelkast. Schep af en toe eens om en laat minstens 1½ uur trekken. Steek de mootjes nu aan saté stokjes of langere (eerst in water laten weken, anders verbranden ze) of neem metalen pennen. Rooster ze nu, af en toe kerend, ca. 15 min. of iets korter niet te dicht boven het houtskool. Smeer er af en toe wat van de marinade over tijdens het roosteren. Bestrooi met wat zout voor je ze eet.