Moeilijkheid
Calorieën
336
Personen
4
Bereidingstijd
60 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 200 gram bloemkool
  • 250 milliliter kippen bouillon
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 35 gram parmaham
  • 25 gram boter
  • Plukje peterselie of gemengde sla (extra voor het opmaken van het bord)

Materialen

  • Steelpan zonder deksel
  • Staafmixer
  • Koekenpan
  • Keukenpapier
  • Kookring

Bereiding

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de steeltjes kunnen ook klein gesneden worden.
  • Leg de gelatine vellen vast klaar in koud water.
  • Neem de steelpan en smelt de boter op midden hoog vuur, laat even staan totdat het schuim verdwenen is.
  • Voeg de bloemkool toe en bak deze in drie minuten rondom, zet het vuur laag en laat de bloemkool nog vijf minuten doorbakken.
  • Voeg hierna de bouillon toe en laat de bloemkool verder garen, het vocht van de bouillon zal hierbij gaan verdampen.
  • Als de bloemkool zacht wordt kan de slagroom worden toegevoegd, laat dit geheel nog vijf minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine blaadjes uit en doe deze bij de bloemkool.
  • Pureer het geheel tot een mooie mousse en laat het opstijven in de koelkast.
  • Bak ondertussen de parmaham in een koekenpan zonder olie of boter, laat daarna even uitdampen op keukenpapier.
  • Zet de borden klaar en verdeel de mousse met behulp van de kookring in vier gelijke porties in het midden van de borden.
  • Leg de paling op een snijplank in banen naast elkaar en druk de kookring erdoor zodat de gefileerde paling precies bovenop de mousse past.
  • Leg de paling mooi bovenop de bloemkoolmousse en garneer het bord af door de parmaham te breken en in stukken neer te leggen.
  • Extra: Gebruik de stukjes peterselie en gemengde sla om het brod extra te decoreren.

Andere lekkere recepten

Toegevoegd aan je winkeltas!

Direct afrekenen
Anderen kochten ook

Geen producten in de winkeltas.