Moeilijkheid
Personen
10

Ingrediënten

  • 250 gram gefileerde paling
  • 1 bosje bieslook
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 stuk eigeel
  • 250 ml zonnebloem olie
  • zout
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 zak Scrocchi mare toast met zeezout

Materialen

  • Blender
  • Staafmixer
  • Garde
  • Zeef

Bereiding

Heb jij ook het geluk gehad dat je op onze open dag het palinghapje geproefd hebt? Lekker he?!
Bedacht door chefkok Bart Klomp en nu ook voor jou want wij delen hierbij het recept met je.
Nu kun jij ook de chef uithangen en jouw gasten blij maken met een heerlijk palinghapje.

  1. Snijd de bovenste puntjes van de bieslook (ca. 2 cm) en houd deze apart. Snijd de rest fijn en doe in de blender samen met de zonnebloemolie.
  2. Draai dit samen gedurende 7 minuten op bijna vol vermogen en doe het daarna in een zeef en vang de olie op (let op dat de deksel er goed op zit).
  3. Zorg dat de uitgelekte olie, mosterd, wijnazijn, snufje zout en het eigeel voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn en doe ze bij elkaar in een maatbeker.
  4. Pak de staafmixer en zet die op de bodem van de maatbeker en ga al stavend naar boven en beneden tot je een mayonaise hebt.
  5. Roer de creme fraiche los met de garde.
  6. Snijd de paling op grootte van de toast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  7. Leg de toast uit op een serveerplank en leg op ieder toastje 1 of 2 stukjes paling filet.
  8. Doe hier met een lepeltje een klein beetje crème fraîche op.
  9. Doe boven op de crème fraiche een klein schepje mayonaise.
  10. Leg boven op de mayonaise een bieslook puntje.

Andere lekkere recepten

Toegevoegd aan je winkeltas!

Direct afrekenen
Anderen kochten ook

Geen producten in de winkeltas.