Chefkok Bart Klomp van Restaurant Liefdegesticht geeft u een Feestdagen recept met onze heerlijke Rijpelaal.
http://www.liefdegesticht.nl
- Moeilijkheid
Ingrediënten
- 6 stuks paling filet (250gr)
- 0,3 liter Bietensap
- 0,5 deciliter sherry azijn
- 0,5 deciliter olijfolie
- 0,5 deciliter crème fraiche
- 100 gram mierikswortel (uit een potje)
- 1 bosje platte peterselie
- 1 verse mierikswortel
Materialen
- Snijplank
- Keukenmes
- Garde
- Bekken
- Pan
- Staafmixer
- Fijne rasp
- keukenpapier
Bereiding
- Kook het bietensap in tot een halve deciliter. Voeg daar de sherry azijn en de olie aan toe en staaf dit goed op met de staafmixer.
- Meng de mierikswortel met de crème fraiche en breng dit op smaak met zout.
- Leg de mooie kant (donker) naar boven en schraap met de achterkant van een mes het vet er voorzichtig van af. Draai hem dan om en snijd de buikwand weg (het donkere harde gedeelte). Snijd daarna in mooie blokjes van 1 bij 1 cm.
- Pluk de mooiste en kleinste takjes van de platte peterselie en bewaar dezen tussen vochtig (niet super nat) keukenpapier.
- Maak deze schoon door de uiteinde weg te snijden en over met een dunschiller schillen
Andere lekkere recepten

Paling amuse
Moeilijkheid

Aardappel pannenkoek met ambachtelijk gerookte zalm
Moeilijkheid

Pasta met warm gerookte zalm
Moeilijkheid