Moeilijkheid
Calorieën
144
Personen
8
Bereidingstijd
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 bakje palingsalade 150 gram
  • 1 pakje palingfilet 100 gram
  • Rucola
  • Cocktailsaus
  • Fijne takjes groen om te garneren zoals venkel of dille

Bereiding

Ben jij op zoek naar een heerlijke amuse met paling? Wij hebben voor jou een simpel, maar lekker recept. Zo kan je jouw gasten verassen op verjaardagen of tijdens de feestdagen. Volg onze stappen en maak je eigen paling hapjes.

Het gerecht is snel te maken en de ingrediënten zijn gebaseerd op acht personen. Bestel de palingsalade en palingfilet in onze webshop, zo ben je verzekerd van goede kwaliteit paling en een snelle levering. Om de smaakpapillen extra te kietelen, combineer je de paling amuse met een heerlijke wijn of likeur.

Tip: wil je weten welke wijn het beste bij paling past? Bekijk dan onze wijn bij paling blog.

  1. Leg een paar amuse lepels of petit four schaaltjes klaar en leg er één blaadje rucola op.
  2. Gebruik twee theelepels om van de salade een ‘quenelle’ of bolletje te maken
  3. Plaats het bolletje (quenelle) op het blaadje rucola
  4. Snijd ruiten van 2-3 centimeter van de palingfilet (gebruik alleen het middenstuk van de paling, dus niet het stukje kop of staart).
  5. Leg de filet-ruit bovenop de salade en leg een druppel cocktailsaus op de filet.
  6. Garneer het hapje af met een takje groen.

Andere lekkere recepten

Toegevoegd aan je winkeltas!

Direct afrekenen
Anderen kochten ook

Geen producten in de winkeltas.