Winkel en terras
Moeilijkheid
Calorieën
85
Personen
6
Bereidingstijd
18 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje koud gerookte zalm 100 gram
  • 3 plakken roggebrood
  • Kwart komkommer
  • Cocktailsaus
  • (eikenblad) sla om te garneren
  • Roomkaas (optioneel)
  • Knäckebröd (optioneel)
  • Toastjes (optioneel)

Materialen

  • Amuse lepel (optioneel)
  • Kookring (optioneel)
  • Amuse glaasjes (optioneel)

Bereiding

Wil jij zelf een heerlijke zalm amuse maken? Dan hebben wij het juiste recept voor jou. Met deze visamuse met koud gerookte zalm ben jij verzekerd van een lekker borrelhapje. Ideaal voor verjaardagen of de feestdagen.

Het borrelhapje is op meerdere manieren te maken/serveren. In dit recept gaan we ervan uit dat de basis roggenbrood is. Maar je kan ook knäckebröd of toastjes als bodem gebruiken. Om het geheel compleet te maken serveer je de amuse op een leuk amuse schaaltje of lepel.

Wil je de gasten meer variatie bieden? Besmeer dan de basis met roomkaas of vul kleine amuse glaasjes met onze zalmsalade en stukjes komkommer.

Tip: wat is een borrelhapje zonder borrel? Serveer de zalm amuse met een van onze lekkere wijnen of likeuren!

  1. Snijd zes ronde plakken met een doorsnede van vijf centimeter van het roggebrood. (je kunt ook een kookring gebruiken)
  2. Schil de komkommer en snijd deze ook in zes plakken, leg de plakken op het roggebrood.
  3. Snijd lange repen van de zalm en rol deze met behulp van een vork op, leg het pakketje zalm bovenop de komkommer.
  4. Leg tenslotte een toefje cocktailsaus bovenop de zalm en garneer af met een blaadje sla.

Andere lekkere recepten

Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Geen producten in de winkelwagen.