- Verwarm de over voor op 200 graden.
- Was de aardappels in de schil met een schuursponsje goed schoon en snijd ze in kleine partjes.
- Kook de aardappelen 10 minuten voor, zodat ze al bijna helemaal gaar zijn.
- Giet het water af en laat de aardappelen goed uitlekken.
- Plaats de aardappelen in een kom en voeg een royale scheut olijfolie toe, daarnaast peper en zout naar smaak. Meng het geheel goed door elkaar.
- Leg de zalmmoten in het midden van een ovenschaal en verspreid de aardappeltjes er omheen. Zet het geheel 10 minuten in de oven.
- Garneer het gerecht met mooie frisse takjes groen.
- Tip voor de luie koks, koop een zakje kant en klare aardappel partjes, even opbakken en samen met zalmfilet in de oven.
Wil jij gerookte zalm uit de oven maken? Dan hebben wij een heerlijk, maar toch simpel recept voor jou. Combineer onze warm gerookte zalmmoot met wat aardappelpartjes, olijfolie en tijm en maak binnen no-time een lekkere ovenmaaltijd. Volg de bereidingswijze hieronder en binnen 30 minuten zit jij aan tafel te genieten.
Het recept is geschikt voor 2 personen, eet je met meer personen? Dan adviseren wij om meerdere ovenschaaltjes op dezelfde wijze voor te bereiden. Liever in 20 minuten al aan tafel? Haal dan kant en klare aardappelpartjes, bak deze een beetje op en doe ze samen met de zalmfilet in de oven.
Tip: serveer als voorgerecht een romige palingsoep en schenk bij het hoofdgerecht een lekkere wijn of likeur in!