De lekkerste garnalen cocktail maak je natuurlijk zelf! Een heerlijk voorgerecht met Hollandse garnalen.
- Moeilijkheid
- Personen
- 4
Ingrediënten
- 200 gram Hollandse garnalen
- 200 ml Mayonaise
- 2 el Ketchup
- 2 el Sherry
- 1 tl Worchestersaus
- 1 tl Tabasco
- 0,5 tl Cayennepeper
- 100 ml Slagroom
- Citroensap
- IJsbergsla
- Peper en zout
Materialen
- Mixer of garde met kom
- 4 mooie glazen
Bereiding
- Maak eerst de cocktailsaus, meng hiervoor de mayonaise met de ketchup, sherry, worchestersaus, tabasco en cayennepeper.
- Mix de slagroom lobbig en spatel rustig door de cocktailsaus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Snijd ijsbergsla in dunne reepjes of gebruik kant-en-klare gesneden sla.
- Zet de glazen klaar en leg een bodempje sla in elk glas, daarbovenop komen 25 gram Hollandse garnalen en een lepel saus.
- Herhaal deze lagen nogmaals, nog zo'n zelfde laag sla, garnalen en saus.
Andere lekkere recepten
Aardappel pannenkoek met ambachtelijk gerookte zalm
Moeilijkheid
Pasta met warm gerookte zalm
Moeilijkheid
Ik hou van Paling.nl
Moeilijkheid