• Boven de € 75,- Gratis verzending
Moeilijkheid
Calorieën
409
Aantal personen
4
Bereidingstijd
90 minuten

Ingrediënten

  • 0,5 kilo barbecue of grill paling
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el bruine suiker of mirin (rijstwijn)
  • 2 el worcestersaus
  • 2 el sojasaus

Materialen

Bereiding

Lekker op de barbecue of onder de grill.

  • Leg de satéprikkers in water.
  • Snij de paling in stukken van 4 à 5 cm.
  • Meng de suiker, worcestersaus en sojasaus in een kom, warm 1 minuut op tot de suiker gesmolten is. Laat wat afkoelen.
  • Voeg de paling toe aan de marinade en laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast, draai af en toe de stukjes om.
  • Prik de stukken paling op de satéprikker, op elk één.
  • Grill ze 6 à 10 minuten op het rooster, draai ze regelmatig om.
  • Besprenkel ze met citroensap en serveer.
  • Lekker met geraspte komkommer or radijs.