• Boven de € 75,- Gratis verzending
Uw winkelwagen
0
Winkelwagen
Je hebt momenteel geen producten in je winkelmand.

Palingfilet in bloemkoolmousse

Gerecht voor een heerlijke palingfilet in bloemkoolmousse.

Palingfilet in bloemkooimousse

Ingrediënten
200 gram gerookte palingfilet
200 gram bloemkool
250 milliliter kippen bouillon
100 milliliter slagroom
2 blaadjes gelatine
35 gram parmaham
25 gram boter
Plukje peterselie of gemengde sla (extra voor het opmaken van het bord)
Benodigdheden
Steelpan zonder deksel
Staafmixer
Koekenpan
Keukenpapier
Kookring
Bereiding
1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de steeltjes kunnen ook klein gesneden worden.
2. Leg de gelatine vellen vast klaar in koud water.
3. Neem de steelpan en smelt de boter op midden hoog vuur, laat even staan totdat het schuim verdwenen is.
4. Voeg de bloemkool toe en bak deze in drie minuten rondom, zet het vuur laag en laat de bloemkool nog vijf minuten doorbakken.
5. Voeg hierna de bouillon toe en laat de bloemkool verder garen, het vocht van de bouillon zal hierbij gaan verdampen.
6. Als de bloemkool zacht wordt kan de slagroom worden toegevoegd, laat dit geheel nog vijf minuten zachtjes doorkoken.
7. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine blaadjes uit en doe deze bij de bloemkool.
8. Pureer het geheel tot een mooie mousse en laat het opstijven in de koelkast.
9. Bak ondertussen de parmaham in een koekenpan zonder olie of boter, laat daarna even uitdampen op keukenpapier.
10. Zet de borden klaar en verdeel de mousse met behulp van de kookring in vier gelijke porties in het midden van de borden.
11. Leg de paling op een snijplank in banen naast elkaar en druk de kookring erdoor zodat de gefileerde paling precies bovenop de mousse past.
12. Leg de paling mooi bovenop de bloemkoolmousse en garneer het bord af door de parmaham te breken en in stukken neer te leggen.
13. Extra: Gebruik de stukjes peterselie en gemengde sla om het brod extra te decoreren.
Ingrediënten
Maandag