Gerecht voor een heerlijke palingfilet in bloemkoolmousse.
- Moeilijkheid
- Calorieën
- 336
- Aantal personen
- 4
- Bereidingstijd
- 60 minuten
Ingrediënten
Materialen
Bereiding
- 1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de steeltjes kunnen ook klein gesneden worden.
- 2. Leg de gelatine vellen vast klaar in koud water.
- 3. Neem de steelpan en smelt de boter op midden hoog vuur, laat even staan totdat het schuim verdwenen is.
- 4. Voeg de bloemkool toe en bak deze in drie minuten rondom, zet het vuur laag en laat de bloemkool nog vijf minuten doorbakken.
- 5. Voeg hierna de bouillon toe en laat de bloemkool verder garen, het vocht van de bouillon zal hierbij gaan verdampen.
- 6. Als de bloemkool zacht wordt kan de slagroom worden toegevoegd, laat dit geheel nog vijf minuten zachtjes doorkoken.
- 7. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine blaadjes uit en doe deze bij de bloemkool.
- 8. Pureer het geheel tot een mooie mousse en laat het opstijven in de koelkast.
- 9. Bak ondertussen de parmaham in een koekenpan zonder olie of boter, laat daarna even uitdampen op keukenpapier.
- 10. Zet de borden klaar en verdeel de mousse met behulp van de kookring in vier gelijke porties in het midden van de borden.
- 11. Leg de paling op een snijplank in banen naast elkaar en druk de kookring erdoor zodat de gefileerde paling precies bovenop de mousse past.
- 12. Leg de paling mooi bovenop de bloemkoolmousse en garneer het bord af door de parmaham te breken en in stukken neer te leggen.
- 13. Extra: Gebruik de stukjes peterselie en gemengde sla om het brod extra te decoreren.