• Boven de € 75,- Gratis verzending
Uw winkelwagen
0
Winkelwagen
Je hebt momenteel geen producten in je winkelmand.

Da Vinci – Zeebaars met gelakte paling

Een top gerecht uit het kookboek van restaurant Da Vinci in Maasbracht.

In deze keuken staat de enige vrouwelijke chef-kok van Nederland met een Michelinster aan het roer, Margo Reuten.

Bezoek de website van het restaurant via: https://www.restaurantdavinci.nl/

 

Ingrediënten
Half stuk gerookte paling
1 stuk filet van wilde zeebaars
100 gram Yanté (Limburgse yoghurtcultuur, ontwikkeld door de familie Eijssen uit Schimmert. Het houd het midden tussen creme fraiche en mascarpone en bevat maar 10% vet. Het kan zowel in warme en koude bereidingen gebruikt worden en gaat niet schiften))
80 gram wit van prei
40 stuks taugé scheuten
1 stuk kropsla hart
1 stuk appel
Fijngesneden bieslook, olijfolie, soja, zeezout, peper, rinse appelstroop
Bereiding
Portioneer de zeebaars filet in 4 stukjes van ca. 60 gram
Snij van de halve gerookte paling 4 stukjes af van ca. 15 gram
Plaats de vis terug in de koeling
Breng de Yanté op smaak met zeezout en witte peper. Zet het mengsel terug in de koelkast
Pluk de hartjes van de kropsla los en zet ze in zeer koud water zodat ze krokant blijven
Snijd de appel in fijne reepjes
Snij de prei in julienne en stoof deze in wat boter
Zet de schoongemaakte taugé kort aan in olijfolie en breng op smaak met peper en bieslook
Bak de zeebaars op laag vuur
Smeer de stukjes paling zeer dun in met wat appelstroop en verwarm ze kort in de oven, de paling moet lauwwarm zijn
Voeg alle ingredienten samen op een mooi bord
Ingrediënten
Maandag