• Boven de € 75,- Gratis verzending
Moeilijkheid
Calorieën
358
Aantal personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 120 gram gerookte palingfilet
  • 75 gram peultjes (haricot verts kan ook)
  • Zout
  • 4 grote ragoutbakjes (Tip: gebruik meerdere kleine bakjes als borrelhapje)
  • 1 blik kalfsragout
  • Sap van een halve limoen

Materialen

Bereiding

Ben jij op zoek naar een heerlijk visragout recept? Probeer dan eens onze palingragout, gemaakt met onze gefileerde paling uit eigen kwekerij en rokerij. Het recept is geschikt als avondmaal voor vier personen. Serveer de palingragout in ragoutbakjes of combineer het gerecht met rijst.

Je kunt het recept ook gebruiken voor verjaardagen of de feestdagen. Doe de ragout in kleine ragoutbakjes en serveer de paling hapjes op een leuke schaal aan je gasten. Dat zal zeker in de smaak vallen!

Tip: serveer het gerecht met een lekkere wijn of likeur! Bekijk voor de juiste wijn onze wijn bij paling blog.

  • Warm de oven vast op voor de ragoutbakjes en bak deze volgens de verpakking af.
  • Maak de peultjes schoon en kook deze in water met een snufje zout in zeven minuten gaar.
  • Stop het garingsproces door de peultjes onder koud stromend water af te spoelen. Laat ze daarna goed uitlekken.
  • Wanneer je kleine ragoutbakjes gebruikt kun je de peultjes in stukjes van 1 cm snijden.
  • Verwarm de ragout in een steelpan al roerend op laag vuur.
  • Snijd de paling in mooie ruitjes van 1 cm lang.
  • Voeg nu alle ingrediënten toe aan de ragout, de paling, peultjes en het limoensap.
  • Meng alles goed door elkaar en warm het geheel even op.
  • Vul de ragoutbakjes met het mengsel en garneer de bovenkant af met wat achtergehouden stukjes paling.