Een heerlijk gerecht met gemarineerde palingfilet uit de grill.
- Moeilijkheid
- Calorieën
- 603
- Aantal personen
- 4
- Bereidingstijd
- 150 minuten
Ingrediënten
Materialen
Bereiding
- Gebruik het midden van de citroen om een paar mooie dunne schijfjes te snijden, pers de rest van de citroen uit.
- Maak een marinade van de olie, zout, peper en het citroensap.
- Snijd de palingfilet schuin in ruiten van tien centimeter en leg deze in de marinade. Zorg dat de palingfilet volledig bedekt is.
- Laat de filets minimaal twee uur marineren in de koeling.
- Hak de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn.
- Meng in een steelpan de slagroom met de mosterd, bieslook en peterselie.
- Breng dit mengsel langzaam aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Leg de filets 15 minuten onder de grill waarbij ze enkele keren worden omgedraaid.
- Leg de palingfilets op een mooie schaal, schenk de saus er over en garneer met de schijfjes citroen.
- Amusetip: maak aparte schaaltjes met twee stukjes filet, saus, kwart citroen en strooi er nog wat vers gesneden kruiden over.