• Boven de € 75,- Gratis verzending
Gerookte paling - ingezoomd

Gemarineerde palingfilet uit de grill

Moeilijkheid
Calorieën
603
Aantal personen
4
Bereidingstijd
150 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram gerookte palingfilet
  • 100 ml slagroom
  • 0,75 ml neutrale olie
  • 1 citroen
  • 1/2 eetlepel dijonmosterd
  • Takje verse peterselie
  • Takje verse bieslook
  • Zout
  • Peper

Materialen

  • steelpan
  • grill (bijvoorbeeld salamander grill)
  • citroenpers

Bereiding

  • Gebruik het midden van de citroen om een paar mooie dunne schijfjes te snijden, pers de rest van de citroen uit.
  • Maak een marinade van de olie, zout, peper en het citroensap.
  • Snijd de palingfilet schuin in ruiten van tien centimeter en leg deze in de marinade. Zorg dat de palingfilet volledig bedekt is.
  • Laat de filets minimaal twee uur marineren in de koeling.
  • Hak de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn.
  • Meng in een steelpan de slagroom met de mosterd, bieslook en peterselie.
  • Breng dit mengsel langzaam aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Leg de filets 15 minuten onder de grill waarbij ze enkele keren worden omgedraaid.
  • Leg de palingfilets op een mooie schaal, schenk de saus er over en garneer met de schijfjes citroen.
  • Amusetip: maak aparte schaaltjes met twee stukjes filet, saus, kwart citroen en strooi er nog wat vers gesneden kruiden over.

Een heerlijk gerecht met gemarineerde palingfilet uit de grill.