• Boven de € 75,- Gratis verzending

Gerookte paling met asperges in roomsaus

Moeilijkheid
Bereidingstijd
30 min minuten

Ingrediënten

  • 1 kg Asperges (700 gram geschild)
  • 250 gram gerookte paling filet
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 150 ml vis of groente bouillon
  • 150 ml kookroom
  • Verse bieslook
  • 3 hardgekookte eieren

Materialen

  • Steelpan met dikke anti aanbak bodem
  • Dunschiller
  • Garde

Bereiding

  • Schil de asperges (indien nodig) en kook ze gaar in water met een beetje zout.
  • Haal de gerookte palingfilet uit de koeling en laat deze vast op kamer temperatuur komen.
  • Ondertussen begin je aan de roomsaus, zet hiervoor het steelpannetje op laag vuur en smelt de boter.
  • Voeg de bloem toe terwijl je continu blijft roeren met de garde om de bloem gelijkmatig te garen.
  • Nu ga je langzaam en al roerend bouillon en room toevoegen totdat je de gewenste saus dikte hebt bereikt.
  • Snijd de palingfilet in smalle ruitjes en voeg deze toe aan de saus, houd er een paar apart ter garnering.
  • Neem een mooie schaal en leg hier de asperges op, schenk de saus er overheen.
  • Snijd of kruimel de eieren in kleine stukjes en strooi deze gelijkmatig over de asperges heen.
  • Garneer het gerecht af met fijngesneden bieslook, de overgebleven paling en wat vers gemalen peper.