- Moeilijkheid
- Bereidingstijd
- 30 min minuten
Ingrediënten
Materialen
Bereiding
- Schil de asperges (indien nodig) en kook ze gaar in water met een beetje zout.
- Haal de gerookte palingfilet uit de koeling en laat deze vast op kamer temperatuur komen.
- Ondertussen begin je aan de roomsaus, zet hiervoor het steelpannetje op laag vuur en smelt de boter.
- Voeg de bloem toe terwijl je continu blijft roeren met de garde om de bloem gelijkmatig te garen.
- Nu ga je langzaam en al roerend bouillon en room toevoegen totdat je de gewenste saus dikte hebt bereikt.
- Snijd de palingfilet in smalle ruitjes en voeg deze toe aan de saus, houd er een paar apart ter garnering.
- Neem een mooie schaal en leg hier de asperges op, schenk de saus er overheen.
- Snijd of kruimel de eieren in kleine stukjes en strooi deze gelijkmatig over de asperges heen.
- Garneer het gerecht af met fijngesneden bieslook, de overgebleven paling en wat vers gemalen peper.