Moeilijkheid
Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg Asperges (700 gram geschild)
  • 250 gram gerookte paling filet
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 150 ml vis of groente bouillon
  • 150 ml kookroom
  • Verse bieslook
  • 3 hardgekookte eieren

Materialen

  • Steelpan met dikke anti aanbak bodem
  • Dunschiller
  • Garde

Bereiding

  1. Schil de asperges (indien nodig) en kook ze gaar in water met een beetje zout.
  2. Haal de gerookte palingfilet uit de koeling en laat deze vast op kamer temperatuur komen.
  3. Ondertussen begin je aan de roomsaus, zet hiervoor het steelpannetje op laag vuur en smelt de boter.
  4. Voeg de bloem toe terwijl je continu blijft roeren met de garde om de bloem gelijkmatig te garen.
  5. Nu ga je langzaam en al roerend bouillon en room toevoegen totdat je de gewenste saus dikte hebt bereikt.
  6. Snijd de palingfilet in smalle ruitjes en voeg deze toe aan de saus, houd er een paar apart ter garnering.
  7. Neem een mooie schaal en leg hier de asperges op, schenk de saus er overheen.
  8. Snijd of kruimel de eieren in kleine stukjes en strooi deze gelijkmatig over de asperges heen.
  9. Garneer het gerecht af met fijngesneden bieslook, de overgebleven paling en wat vers gemalen peper.

Andere lekkere recepten

Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Geen producten in de winkelwagen.