• Boven de € 75,- Gratis verzending
Uw winkelwagen
0
Winkelwagen
Je hebt momenteel geen producten in je winkelmand.
Moeilijkheid
Calorieën
221
Aantal personen
10
Bereidingstijd
70 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram heel gerookte paling in het velletje
  • 2 liter water
  • 100 ml droge witte wijn of droge sherry voor extra pit
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 1 grote wortel
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • 1 kwart knolselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • Peper uit de molen
  • Olijfolie

Materialen

Bereiding

Een lekkere gerookte paling bouillonsoep recept geschikt voor 6 personen.

 

Voorbereiding:

Fileer de paling, gebruik hiervoor een schilmesje leg de paling voor je neer met de staart naar je toe. Steek het mes in het midden van de paling boven de graat in de vis, trek het mesje naar je toe om de straatfilet los te snijden. Snijd daarna van het midden naar de kop. Snijd nu de graat los met de kop, er blijven twee zijdes met filet op de huid over. Neem een lepel en pak deze zijwaarts aan het ‘schepje’ vast, pak de staart van de paling vast en duw met de lepel de filet uit de huid van je af. Bewaar het visafval en snijd de filet in stukjes van 1 centimeter en bewaar in de koeling.

 

  • 1. Fileer de paling en bewaar het visafval (zie bovenstaande instructie)
  • 2. Doe de olijfolie in een koekenpan en bak het visafval aan op middelhoog vuur.
  • 3. Snijd de knoflook in kleine stukjes en deze voeg toe.
  • 4. Snipper de ui, snijd de prei in ringetjes en maak kleine blokjes van de wortel en knolselderij.
  • 5. Voeg de groente samen met het laurierblad en gemalen peper toe aan de pan.
  • 6. Bak alles even goed door op hoog vuur en blus het geheel af met de wijn (of sherry) en het water.
  • 7. Doe de bouillonblokjes in de pan en laat de soep 20 minuten koken op laag vuur.
  • 8. Zeef hierna de bouillonsoep.
  • 9. Verdeel de palingstukjes over de borden en schep de soep er overheen.
  • 10. Maak het extra feestelijk door de soep in een schenkkan op tafel te serveren en daar over de paling te gieten.