• Boven de € 75,- Gratis verzending

Ingrediënten

  • 1 kg barbecue en grill paling
  • Sap van 2 - 3 citroenen
  • Zout naar smaak
  • Peper uit een molen
  • Lekkere smaakmakers zoals knoflook, sjalot en verse tuinkruiden
  • Olijf of sla olie

Materialen

Bereiding

  • Snijd de paling (als hij dik is) in mootjes en spoel ze goed af.
  • Dep droog met keukenpapier.
  • Doe in een kommetje het citroensap en roer hier het zout doorheen , blijf roeren tot het zout is opgelost.
  • Maal er dan peper naar smaak bij en roer erdoor. Meer smaken heeft de marinade niet nodig.
  • Snipper er wat sjalotjes door en verse tuinkruiden zoals peterselie en selderij.
  • Laat er al kloppend olie bij lopen in een dun straaltje.
  • Meng de marinade met de paling in een kom, dek goed af en zet koel weg maar niet in de koelkast.
  • Schep af en toe eens om en laat minstens 1½ uur trekken.
  • Steek de mootjes nu aan saté stokjes of langere (eerst in water laten weken, anders verbranden ze) of neem metalen pennen.
  • Rooster ze nu, af en toe kerend, ca. 15 min. of iets korter niet te dicht boven het houtskool.
  • Smeer er af en toe wat van de marinade over tijdens het roosteren.
  • Bestrooi met wat zout voor je ze eet.