• Boven de € 75,- Gratis verzending

Mosterdsoep met palingfilet

Moeilijkheid
Bereidingstijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram palingfilet
  • 400 ml visbouillon (van tablet)
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 150 ml kookroom
  • Droge sherry
  • Verse bieslook
  • Verse dille
  • 1,5 el mosterdpoeder
  • Optioneel: 50 gram zeekraal

Materialen

  • Soeppan met dikke bodem
  • Garde

Bereiding

  • Doe de boter in de pan en laat deze helemaal smelten, wacht totdat het schuim is weggetrokken en voeg dan de bloem toe.
  • Zodra de bloem in de pan ligt blijf je roeren met een garde. Laat de bloem langzaam garen en zodra je de textuur ziet veranderen voeg je de bouillon toe.
  • Laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
  • Mix de mosterdpoeder door de room en voeg in zijn geheel toe aan de soep.
  • Snijd de paling in kleine stukjes van ca. 1 cm.
  • Breng de soep op smaak met een scheutje sherry, peper en zout.
  • Wil je het extra speciaal maken? Voeg dan geblancheerde stukjes zeekraal toe.
  • Serveer de soep in mooie borden of koppen en strooi er de stukjes paling, fijngesneden bieslook en dille overheen.