Brunchen met paling

Geplaatst op 7 april 2022 door Paul Meulendijks

Lekker uitgebreid ontbijten of brunchen?

Dat maak je extra luxe en lekker met vers gerookte paling!

Wat is brunchen eigenlijk?

Brunchen is van oorsprong een Amerikaanse traditie, zij genieten dan met zijn allen van veel lekkers. Meestal valt dit als laat ontbijt vanaf 11 uur tot de lunch van uiterlijk 14 uur. Het is een mooie gelegenheid om samen te komen, iets te vieren of gasten te ontvangen. Met mooi weer kun je zelfs lekker buiten zitten want vooral Pasen leent zich traditioneel voor een gezellige familie brunch.

wat zet je op tafel?

Een brunch is doorgaans een stuk uitgebreider en luxer dan een doorsnee ontbijt of lunch, pak daarom lekker uit met hartige en zoete lekkernijen. Je kunt jouw gasten zelf broodjes laten samenstellen en smeren of met kant-en-klare hapjes werken zoals sandwiches, quiche, bladerdeeg hapjes uit de oven of in ham gerolde asperges. Ook kun je lekkere salades zelf maken of bij een specialist bestellen, Palingkopen heeft bijvoorbeeld diverse huisgemaakte salades in het assortiment. Daarnaast is een lekker warm soepje om mee te beginnen een heerlijke traktatie. Soep serveer je leuk in een klein kopje of (hittebestendig) glas.

Nog meer lekkers voor op tafel:

  • Broodjes, van de bakker of zelf (af)gebakken. Tip: Met plakjes stokbrood kun je lekker veel verschillend beleg proeven
  • Verse fruit salade
  • Gebraden gehakt
  • Gezonde garnituren zoals blaadjes sla, komkommer en tomaten plakjes
  • Gekookte, scrambled, gepocheerde of gebakken eieren (met spek)
  • Chocolaatjes of bonbons
  • Eclairs, cupcakes of andere zoete banketbakkers spijzen
  • Wraps met vlees of vis in kleine plakken gesneden
  • Scones, koffie- of kaneelbroodjes
  • Diverse soorten kazen en worst
  • Wentelteefjes

Tip: Heb je heel veel lekkere gerechten? Deel je brunch dan op in gangen en maak een voor-, hoofd- en nagerecht.

Brunchen met paling

Gerookte paling leent zich bijzonder goed voor een brunch, het is een veelzijdige vis die op veel manieren geserveerd kan worden. Lekker op toast of brood, in een salade of even kort in de pan gebakken met een eitje. Hou je van boterzachte paling? bestel dan onze heel gerookte paling en fileer deze zelf, in deze blog leggen we uit hoe dat moet. Ga je liever voor lekker makkelijk? Dan kun je onze gefileerde paling bestellen, van topkwaliteit en dagvers op authentieke wijze gerookt.

Tip: leg een met palingfilet belegd broodje open kort onder de grill, dat geeft net wat extra smaak.

Kijk ook eens op onze recepten pagina!

Geschreven door Paul Meulendijks Laatst bijgewerkt op 24 oktober 2023

Deel deze post

Gerelateerde berichten

Rijpelaal groeit door, lees het artikel op ED.nl

Rijpelaal groeit en breidt uit: ‘Elke visliefhebber kan bij ons terecht’ Lees het volledige ...

Geplaatst op 4 augustus 2022
5 tips voor de beste zelf gerookte paling

We gaan je nu een aantal beroepsgeheimen vertellen, er zijn namelijk een paar punten ...

Geplaatst op 3 augustus 2022
Welke soorten paling zijn er om zelf te roken?

Onze tips voor de beste zelf gerookte paling. Direct uit de professionele rokerij van ...

Geplaatst op 30 maart 2022
Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Geen producten in de winkelwagen.