Paasbrunch recepten met vis

Geplaatst op 29 maart 2021 door Paul Meulendijks

Kijk jij ook zo uit naar het lange paasweekend? Even geen werk of school, maar tijd voor jezelf, je familie en… tijd om lekker te eten. Pasen is bij uitstek hét moment om lang te tafelen. Met een uitgebreide brunch, bijvoorbeeld.

Ben je van plan om een paasbrunch te maken en zoek je daarvoor ideeën? Lees dan gauw verder, want we hebben een aantal overheerlijke paasbrunch recepten voor je op een rijtje gezet. Met vis uiteraard.

Paasbrunch met vis?

Jazeker! Hoewel de traditionele paasbrunch recepten met ei en asperge nog steeds hoge ogen gooien, kun je met Pasen prima vis serveren. Sterker nog, we raden het je van harte aan. Vis is niet alleen gezond, het is ook zeer licht verteerbaar en gemakkelijk te combineren met andere ingrediënten. Ideaal voor een uitgebreide brunch waarbij het de bedoeling is om zo lang mogelijk te tafelen met zoveel mogelijk verschillende gerechtjes.

Paasbrunch maken: de voorbereiding

Het leuke aan een paasbrunch is dat alles kan en mag. Een brunch is een combinatie van een laat ontbijt en een vroege lunch. Het ligt daarom voor de hand om gerechten te serveren die daarbij horen. Denk aan broodjes, salades, soep of gebakjes. Het is de bedoeling dat er voor ieder wat wils is. Zorg vooraf voor een goede voorbereiding. Doe op tijd boodschappen en maak zoveel mogelijk gerechtjes een dag van tevoren. Zo houd je op de dag zelf genoeg tijd over om de tafel te decoreren.

Om de voorbereiding makkelijker te maken, delen we hieronder een aantal leuke en lekkere paasrecepten met vis. Zo weet je meteen wat je in huis moet halen.

1.  Roerei met gerookte zalm

Wat is Pasen zonder een ei? Dit jaar gaan we voor het roerei, maar we geven een eigen draai aan deze klassieker door het te combineren met gerookte zalm.

Je mag dit recept gerust scharen onder de ‘makkelijke paasrecepten’, want het enige dat je nodig hebt zijn de ingrediënten voor jouw favoriete roerei en gerookte zalm. Je kunt het roerei maken zoals je gewend bent en het vervolgens aftoppen met zalmsnippers of de zalm op het laatst nog even kort meebakken in de pan.

Het leuke aan dit paasrecept is dat je gasten zelf kunnen kiezen hoe ze het eten: op een broodje, een toastje of geserveerd in een schattig glaasje.

2. Palingsoep

Soep doet het eigenlijk altijd goed. Wil je dit jaar indruk maken op je gasten? Serveer dan eens een verrassende palingsoep. Lekker licht, boordevol smaak en goed te combineren met een broodje. Je kunt de soep eenvoudig zelf bereiden door stukjes gerookte paling toe te voegen aan een visbouillon, dit even te laten trekken en vervolgens te binden met een eidooier, bloem en room.

Wil je extra gemak of heb je weinig tijd? Bestel dan onze kant-en-klare palingsoep in de webshop. Deze is bereid door een ervaren chef-kok en gegarandeerd vers.  

Paasbrunch recepten

3. Vissalade

Misschien wel één van de leukste paasgerechten om te maken: een vissalade. Met een salade kun je eindeloos variëren en bijna iedereen lust het wel. Speel op safe met de bekende zalm- of tonijnsalade of kies voor een salade met iets meer pit door er gefileerde paling of gerookte makreel aan toe te voegen. Meng de vis met je favoriete sla en een paar frisse toppings, zoals tomaat, ui, olijven en komkommer en je hebt een simpele, maar smakelijk salade.

Tip: in onze webshop vind je verschillende verse vissalades. Een uitstekende keuze om te serveren bij brood of toast.

Pasen vissalade

4. Bonustip: Rijpelaal borrelpakket

Vind je het lastig om veel verschillende brunchgerechten met Pasen te maken, heb je weinig tijd of zoek je nog iets lekkers om je brunch compleet te maken? Dan biedt het Rijpelaal borrelpakket uitkomst. In dit pakket hebben we de lekkerste vis en de smakelijkste vissalades gecombineerd. Vers, ambachtelijk bereid en een feestje op je brunchtafel. De inhoud van het pakket gaat perfect samen met stokbrood, toast en andere borrelhapjes. Dat wordt eenvoudig genieten!

Meer paasbrunch recepten?

Zoek je nog meer paasbrunch recepten met vis? Bekijk dan alle paling- en visrecepten op onze receptenpagina. Wil je meer weten over paling? Lees dan ook eens onze andere blogs. Hier delen we regelmatig leuke en interessante weetjes en beantwoorden we vragen van lezers.

Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Geschreven door Paul Meulendijks Laatst bijgewerkt op 24 oktober 2023

Deel deze post

Gerelateerde berichten

Rijpelaal groeit door, lees het artikel op ED.nl

Rijpelaal groeit en breidt uit: ‘Elke visliefhebber kan bij ons terecht’ Lees het volledige ...

Geplaatst op 4 augustus 2022
5 tips voor de beste zelf gerookte paling

We gaan je nu een aantal beroepsgeheimen vertellen, er zijn namelijk een paar punten ...

Geplaatst op 3 augustus 2022
Brunchen met paling

Lekker uitgebreid ontbijten of brunchen? Dat maak je extra luxe en lekker met vers ...

Geplaatst op 7 april 2022
Nog geen account?
Registreren

Toegevoegd aan je winkeltas

Direct afrekenen
Bestelling afronden

Bestel nog binnen 6 uur om je bestelling vandaag te laten verzenden!

Geen producten in de winkelwagen.