• Boven de € 75,- Gratis verzending
Uw winkelwagen
0
Winkelwagen
Je hebt momenteel geen producten in je winkelmand.

Ingrediënten

  • 1 kg bakpaling met huid (zonder huid kan ook, maar met huid geeft meer smaak)
  • 200 gram roomboter
  • Snuf zout en peper naar smaak
  • Sap van twee citroenen
  • 2 dl witte wijn
  • Een takje tijm, rozemarijn en wat laurierblaadjes

Materialen

Bereiding

Dit is een heerlijk recept voor gebakken paling voor 4 personen.

  • Was de paling, en snij deze in stukken van ongeveer 6 centimeter.
  • Meng de zout en peper door het sap van de twee uitgeperste citroenen (houdt u vier schijfjes citroen apart als garnering).
  • Leg de palingmoten in deze marinade en zet het geheel een uurtje apart, zodat de smaken goed in de paling kunnen trekken.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en dep de moten voor u ze in de pan legt droog om opspatten te voorkomen. Bak de paling rondom goudbruin op middelhoog vuur.
  • Voeg nu de witte wijn en eventueel naar smaak de overige kruiden toe en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes op laag vuur nagaren.
  • Schep de bakpaling in een diep bord en giet er wat botersaus overheen.
  • Garneer het geheel af met de overgebleven schijfjes citroen.
  • Serveer de bakpaling met een frisse salade van cherrytomaten, baby gem sla, rode ui ei. Wilt u van dit recept een complete maaltijd maken, dan kunt u gekookte mini krieltjes toevoegen aan de salade en deze afmaken met een dressing van crème fraiche, dille zout en peper.