Al 30 jaar Rijpelaal – Ambachtelijk & Duurzaam

Geplaatst op 28 augustus 2020 door Paul Meulendijks

In allround paling familiebedrijf Rijpelaal staan ambacht en duurzaamheid voorop.

Wij geloven erin dat onze diervriendelijke manier van werken en aandacht voor het proces terugkomt in de heerlijke smaak en kwaliteit van onze producten.

Ben je nog niet eerder bij ons geweest? Bekijk dan onze splinternieuwe bedrijfsvideo hieronder:

Wij kweken, roken én verkopen paling op ambachtelijke wijze

Onze paling is duurzaam, gezond maar bovenal ontzettend lekker.

Doordat we verantwoordelijk zijn voor zowel de kweek, het roken en de verkoop kunnen wij topkwaliteit leveren. Zoals geen andere palingverkoper dat kan. En dat al 30 jaar lang!

Dat stukje betrokkenheid en liefde voor ambacht wil jij toch ook proeven? Kom langs bij ons Palingpaviljoen in Helmond en laat je verwennen.

 

Thuis genieten van paling? Laat je inspireren

Maar ook voor de Bourgondiërs die thuis aan de slag willen met paling, hebben we veel te bieden. Je kunt via onze winkel of paling webshop alles bestellen wat je nodig hebt.

En wil je meer weten over paling? Bekijk dan zeker eens onze uitgebreide blog: daar geven we antwoord op veel gestelde vragen.

We leggen je bijvoorbeeld uit hoe paling pekelen werkt en helpen je met het zelf schoonmaken van paling.

pekeldames

Paling recepten voor iedereen

Om je te helpen en inspireren bij het bereiden van paling, plaatsen we ook regelmatig nieuwe paling-recepten online.

Wat dacht je van een recept voor overheerlijke palingragout? Of paling Teriyaki op de barbecue? De mogelijkheden met paling zijn werkelijk eindeloos.

Leuk weetje: Voor onze recepten schakelen we ook chefkoks in, zoals Margo Reuten (Michelinsterrenkok bij Da Vinci in Maasbracht) voor het gelakte-maaspaling-recept.

Duurzaamheid bij Rijpelaal: één van de belangrijkste speerpunten

Naast ambacht is ook duurzaamheid onwijs belangrijk voor ons bedrijf.

Daarom zijn we al vanaf het begin aangesloten bij DUPAN (Stichting Duurzame Palingsector Nederland). We helpen hen met het uitzetten van jonge paling in de natuur, ondersteunen wetenschappelijk onderzoek naar de paling en verkopen al onze producten met het ESF-certificaat.

Daarnaast garanderen we een milieuverantwoord, duurzaam productieproces met diervriendelijke kweek én verwerking.

Paling in de natuur krijgt weer perspectief

Vroeger was de paling in de natuur een diersoort die bedreigd werd met uitsterven. Maar mede door onze hulp heeft de paling weer perspectief gekregen. Ook buiten onze kwekerij.

Want wij willen dat iedereen over 100 jaar nog steeds van vers gerookte paling kan genieten.

Duurzame renovatie van de bedrijfspanden

Tot slot zijn  we ook naast onze kwekerij bezig met onze impact op het milieu. Zo heeft ons gehele bedrijf in 2017 een duurzame renovatie gekregen. Er liggen zonnepanelen op het dak en het bedrijfspand wordt verwarmd met restwarmte van de kwekerij.

‘We gebruiken wat er al is, en hoeven daardoor minder aanspraak te maken op fossiele brandstoffen.’

Lees ook ons artikel in het AD voor meer over duurzaamheid bij Rijpelaal of bestel direct in onze webshop om van onze overheerlijke paling te proeven.

duurzame renovatie rijpelaal

Geschreven door Paul Meulendijks Laatst bijgewerkt op 24 oktober 2023

Deel deze post

Gerelateerde berichten

Rijpelaal groeit door, lees het artikel op ED.nl

Rijpelaal groeit en breidt uit: ‘Elke visliefhebber kan bij ons terecht’ Lees het volledige ...

Geplaatst op 4 augustus 2022
5 tips voor de beste zelf gerookte paling

We gaan je nu een aantal beroepsgeheimen vertellen, er zijn namelijk een paar punten ...

Geplaatst op 3 augustus 2022
Brunchen met paling

Lekker uitgebreid ontbijten of brunchen? Dat maak je extra luxe en lekker met vers ...

Geplaatst op 7 april 2022

Toegevoegd aan je winkeltas!

Direct afrekenen
Anderen kochten ook

Geen producten in de winkeltas.